onsdag 27 juli 2016

I Lissabon en kortis

Vi är i Lissabon och bor på ett lyxigt hotell innan vi åker hem imorgon bitti. Vi åt lunch på Portugalia på Vasco-shoppingen, och så gick vi en sväng på stan och sen drack vi drinkar på hotellet innan vi åt middag på Solar dos Presuntos. Vi åt killing och jag och mamma fick varsin nejlika. Sen gick vi en promenad innan vi gick hem. Nu ska vi sova för imorgon bitti går flyget till Stockholm.
 
 
 
 
 
 

tisdag 26 juli 2016

Så härligt i Armação

Semestern i Armação börjar gå mot sitt slut men vi har haft jättekul. Och vi har ätit massa god mat, till exempel frango da Guia som vi åt till lunch idag och maten här i Estombar där vi äter ikväll. Jag har sett tjurfäktning på TV och jag springer och leker och läser massa LassaMajas Detektivbyrå-böcker. Morfar har åkt hem och imorgon åker jag och mamma och pappa till Lissabon innan vi åker hem till Sverige.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

måndag 18 juli 2016

En sväng till Lissabon

På väg hem från Santarém stannade vi till på Colombo i Lissabon. Céu åkte med oss också. Vi åt lunch och shoppade och så gick vi över till Benfica-stadion där jag fick en ny Benficatröja!

 
 
 
 

söndag 17 juli 2016

Utflykt i Santarém

Idag har vi hälsat på Avó igen och sen åkte vi ut till en flod dit Pedro hade sprungit, det var fint där och vi såg massa storkar på vägen dit. Sen åt vi lunch på Tascá och jag fick jättegoda kycklingvingar.


 



 

 
 
 

lördag 16 juli 2016

I Santarém

Vi har åkt till Santarém för att hälsa på Avó, Pedro, Cristina, Afonso och katten Mimi. Tis Céu är också här, och Miguel och Sofia har också varit här ett tag. Det är supervarmt, kanske det varmaste jag har varit med om nånsin. Och så har vi ätit cozido. Jag åt massor! Sen var vi tvungna att vila. Sen gick vi till Avó och jag såg söta kattungar på vägen dit. Och så har jag badat i poolen hur mycket som helst det är skönt när det är så här varmt och så är det skojigt. Jag övar på att doppa huvudet under vattnet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fredag 15 juli 2016

Semestermys

Vi har det mysigt här i Armação och vi har hittat tivolit! Jag hoppade studsmatta så där högt där. Och när vi är vid poolen så berättar morfar mysterier för mig som jag ska lösa. När jag inte simmar, förstås.

 
 
 
 
 
 
 

torsdag 14 juli 2016

Nu kan jag verkligen simma!

Jag har övat massor på att simma - och nu kan jag simma tvärs över poolen! Utan att hålla i nån eller sätta i fötterna. Jippie!

 
 
 
 

tisdag 12 juli 2016

Strandpromenader

På morgnarna går vi oftast strandpromenad. Då känns det som att vi Barbarella stranden för oss själva för då är det inte lika mycket folk som senare på dagen. Pappa och jag springer ibland och då brukar jag vinna. Och så plockar jag snäckor, förstås. Och ibland badar vi, innan vi går och äter frukost. Sen går vi oftast till poolen på dagen, om vi inte åker på nån utflykt till shoppingen eller så.