tisdag 30 juni 2015

Jordgubbar

Vi har egna jordgubbar i vår trädgård, visst ser de goda ut? De första bären åt en dum fågel upp, men de här ska jag sätta i mig!


söndag 28 juni 2015

Sommarlov

Nu går jag bara på fritids litegrann och sen har jag sommarlov resten av tiden, kan man säga. Jag får var uppe sent och leka med kompisar på eftermiddagarna. Idag var Felicia här och vi hade picknick i gräset.

lördag 20 juni 2015

Mera midsommar

Vi fortsatte fira midsommar igår - då kom mormor och morfar - och idag - då kom Teresa och Simon. Vi grillar och igår gjorde vi en jordgubbstårta.





fredag 19 juni 2015

Midsommar

Nu är det midsommar och jag ska få vara uppe sent. Först var vi i Vingåker och åt midsommarmat, sen åkte vi till Malin och grillade. Och jag gör loppor och har fått en krans i håret.










torsdag 18 juni 2015

En tand till

Jag har dragit ut en tand till. Det är inget roligt, men det gick bra den här gången också. Sen fick jag massa Astrid Lindgren-filmer, vi ska börja med Alla barn i Bullerbyn.

tisdag 16 juni 2015

Skolavslutning!

I torsdags var sista dag i skolan för mig, men jag började med att gå till skolsköterskan. Mamma följde med mig. Jag fick vägas, mätas och kolla syn och hörsel. Allt gick bra. På eftermiddagen var det skolavslutning för hela skolan, Wille slutade också. Jag fick ha min finaste klänning på mig, och så sjöng vi och lyssnade på när andra sjöng och talade - och sen blev det picknick och lek!

Igår var vi och firade Kajsas skolavslutning med fika och grill hemma hos dem. Idag var vi allihop hos Jocke och Ulrica och grillade. En riktig firar-helg!


 
 
 




tisdag 9 juni 2015

Tandläkarbesök

Jag har fått ett jättestort hål i en tand, som gör ont. Så idag var jag hos tandläkaren som drog ut den. Först fick jag medicin som jag blev alldeles konstig och snurrig av (medan mamma läste Pelle Svanslös för mig i vilrummet), sen fick jag på mig solglasögon för det starka ljuset i lampan och så fick tanden sovdroppar innan de drog ut den. Sen fick jag välja två saker i lådan (en ring och en glittrig ödla) innan vi gick hem och jag fick se på film och vila. Jag fick knappt äta på hela dagen så jag blev jättehungrig och åt massor till middag. Skönt att tanden är borta! Jag har ett hål till som vi ska dra ut en annan dag.








lördag 6 juni 2015

Bröllop!

Äntligen har Teresa och Simon gift sig! Och jag fick vara brudtärna i min nya klänning (som matchade mammas klänning och pappas slips), nya skor och håruppsättning. Pappa och jag bytte om på ett fint hotell, sen åkte vi till Marieborg där bröllopet var. Jag fick hjälpa mamma lite och så hälsade jag på Teresa och Simon innan det började. Sen fick jag ta hand om ringarna tills det var dags. Hon som vigde dem sa till alla att jag såg ut som en prinsessa. Sen blev dem gifta och jag fick blåsa såpbubblor, krama och gratta dem, skåla och gå tipspromenad. Sen hämtade farmor och farfar mig.


 
 
 

 
 

fredag 5 juni 2015

Portugiserna!

Imorgon är det äntligen bröllop så nu har Pedro, Cristina och Céu kommit! Vi grillat och leker och de ska sova över här! Céu ska sova i mitt rum, jag ska visa vilka nallar hon kan ha hos sig.