måndag 31 december 2012

Gott nytt år!

Nu är det äntligen nyårsafton och jag har fått nya fina kläder. Truedssons är här och vi äter massa mat. Pappa har jätteont i ryggen men jag klappar honom så han ska bli bättre. Gott nytt år allihop!




torsdag 27 december 2012

Julmys

Vi har väldigt lugna och mysiga dagar nu när vi är hemma och ingen jobbar. Jag får ha klänning och fina halsband varje dag om jag vill, och vi spelar roliga spel som jag fick i julklapp, tittar på film och läser böcker. Fast nu börjar jag längta lite efter att göra nån utflykt med.




tisdag 25 december 2012

God jul! Feliz natal!

Nu har alla åkt hem och mamma och pappa och jag gick ut och åkte pulka i en backe. Sen fick vi varm choklad och lussekatt. Julafton var jätterolig, men jag tyckte att det var lite läskigt med tomten. Jag fick massa skojiga paket och så har jag lekt med alla som var här! Imorse tassade jag runt och väckte Teresa och Simon och mormor och morfar. Jag längtar redan till nästa jul. Men först ska vi ha massa annat skoj.










måndag 24 december 2012

Julaftonsmorgon

Nu har jag tassat ner och det fanns ett paket i skon - en pysselbok! Och sen fick jag ett paket till av mamma och pappa, med en ledtråd till en skattjakt! Skatten var det allra största paketet - ett jättestort, rosa, glittrigt dockhus!







söndag 23 december 2012

Skon framför spisen

Imorgon är det julafton och jag längtar så! Idag har vi städat, lagat mat och slagit in paket. Och nu har jag ställt fram min sko framför öppna spisen. Jag hoppas att det är ett paket där när jag vaknar imorgon bitti!




torsdag 20 december 2012

Sova borta

Ikväll ska jag sova över hos mina kusiner. Men först ska vi mysa och titta på film och äta massa popcorn!




söndag 16 december 2012

Klär granen

Vi har tagit in julgranen och klätt den så fint! Vi har hängt upp kulor och tomtar och hjärtan, får, pepparkakor och till och med badankor och en ekorre! Och massa, massa glitter. Jättetjusigt blev det.




lördag 15 december 2012

Födelsedagskalas

Idag är det äntligen dags för mitt födelsedagskalas! Jag har fått klä mig i min nya fina prickiga klänning och så har mamma bakat massa goda kakor och muffins och en tårta. Alla mina folk kom och jag har fått så mycket roliga presenter! Jag gillar verkligen födelsedagskalas!













fredag 14 december 2012

På grötmöte

Vi är på grötmöte, jag leker massor med Julia och de andra barnen. Vi har ätit gröt och haft Luciatåg - vi fick massa applåder!







torsdag 13 december 2012

Lucia

Idag har vi firat Lucia på min förskola, vi klädde ut oss och sjöng sånger för alla mammor och pappor. Sen fikade vi. Jag har längtat jättemycket till idag och det var jätteroligt att vara Lucia!




På 4-årskontroll

Jag har precis varit på 4-årskontroll hos tant Anette på BVC. Vi vägde och mätte mig och så fick jag leka, gå balansgång, hoppa på ett ben, trä pärlor, klippa och rita. Och så testade vi syn och hörsel. Jag ser som en falk men jag är förkyld så vi ska testa hörseln igen när jag är frisk. Anette sa att jag var jätteduktig och tuff, och jag hade roligt!




onsdag 12 december 2012

Jag fyller 4 år!

Idag fyller jag fyra år och vi hat firat hela dagen. Mamma väckte mig med sång och paket i morse, jag fick nya fina klädet till min docka och en liten pyttepiratflicka. Piraten hade tappat bort något, sa mamma, så jag fick en första ledtråd till en skattjakt.



På förskolan hängde de ut flaggan för mig, och sjöng de och jag gick ett kort. Sen kom mamma och hämtade mig med pulkan, vi stannade och köpte en blomma till mig på vägen, sen när vi kom hem hade vi skattjakt!



Jag fick massa ledtrådar och presenter på vägen.





Ett svärd...


...en kista med gulddubloner...


...och till slut det försvunna piratskeppet!

Jag lekte massor med det, sen satte jag på mig och dockan fina klädet och nu myser vi med mamma i TV-rummet. Jag får äta middag framför TVn ikväll, och se på Askungen! Och mina folk har ringt och skickat kort. Jag gillar att fylla år!



tisdag 11 december 2012

Nyklippt

Idag kom mamma och hämtade mig tidigt på förskolan och sen tog vi pulkan till Cia som klippte oss. Vi blev jättefina i håret båda två, och jag fick hjärtan och glitter i mitt hår när jag var färdig. Tjusigt va?













torsdag 6 december 2012

Skoj i snön

Det har kommit jättemycket snö de senaste dagarna! Så mycket snö så pappa stannar kvar i Stockholm för tågen har svårt att komma fram. Mamma och jag tog pulkan till och från dagis idag, och på vägen hem fick jag en lussebulle att mumsa på. Vi bakade lussebullar i helgen. Och igår bakade jag pepparkakor med farfar.



Det är skoj att åka pulka!


Och gott med lussebulle.