torsdag 29 januari 2009

Min kudde


Min bästa sovplats är en kudde. Jag ligger på den när jag äter och sen somnar jag i mammas famn. När hon försöker lägga mig i min säng eller i min babylift så vaknar jag och då kommer jag på att jag inte vill sova. Så därför får jag sova på den där gosiga kudden. Det går an att sova där. Ibland. Helst vill jag vara vaken.

tisdag 27 januari 2009

Nya mått

Igår var jag på besök på sjukhuset i Eskilstuna igen. Det var dags för min andra ögonundersökning. Det såg så bra ut sa doktorerna så jag behöver inte göra någon mer kontroll.

Syster Lotta passade också på att väga och mäta mig. Jag har växt sen sist. Jag är nu 44 cm lång och 1990 gram tung.

Inatt och idag har jag nästan inte sovit alls, inte mamma heller. Det finns ju så mycket spännande att se så varför ska man ligga i en säng och tryna?

söndag 25 januari 2009

Faster på besök!

Idag kom min faster och hälsade på. Tyvärr hade jag lite ont i magen så jag skrek fast jag låg i hennes famn. Hoppas jag inte skrämde bort henne så hon inte vågar hålla i mig igen.

Och så har jag badat igen. Det var dags för jag hade mjölk i håret. Bad är mysigt.

lördag 24 januari 2009

Fri från sonden!

Idag har jag inte ont i magen längre eftersom mamma och pappa inte har gett mig nåt järn. Skönt. Men snart måste jag nog äta nån droppe i alla fall.

Farmor och farfar var på besök i eftermiddag, men jag sov så jag gick miste om gos i deras famnar. Synd.

Inatt slet jag bort min sond. Men det gjorde inget för jag ska inte ha den mer, jag fick mitt sista sondmål igår kväll. Och mamma och pappa var bara glada att jag tog bort den så slapp de göra det. Så här söt är jag utan en slang och en stor tejpbit i ansiktet!



fredag 23 januari 2009

Magont

Jag har ju haft lite trubbel med magen på grund av allt det extra proteinet jag fick för att växa fortare. Nu är jag av med proteinet, men i stället får jag järndroppar. Och jag har så ont i magen så mamma och pappa tänker låta mig slippa järnet idag. Doktorn sa att de fick dra ner på järndosen om det blev för jobbigt för min mage. Hoppas det hjälper.

onsdag 21 januari 2009

Mys med mamma

Idag har jag och mamma varit själva hemma hela dagen för pappa har börjat jobba litegrann. Vi har sovit och myst tillsammans ganska mycket idag. Det har gått bra men jag saknar pappa förstås.

Igår var moster på besök. Det var mysigt i hennes famn också. Hon har lovat att hon ska bli den bästa mostern i hela världen.

måndag 19 januari 2009

Nu är det inte långt kvar till två kilo

Idag var syster Maj-Lis här igen med vågen. Jag väger nu 1925 gram! Inte dåligt va? Hon satte också dit min sond lite bättre för jag rycker och drar i den så mycket att tejpen lossnar och det är ju inte så bra. Eftersom jag har gått upp så bra i vikt behöver jag inte få så myket extra proteiner längre. Och jag ska bara sondmatas några dagar till. Skönt.

söndag 18 januari 2009

Rapport hemifrån

Idag har jag badat igen, det gick bra här hemma också. Och så har mormor och morfar varit här på besök. Jag fick nya kläder och jättefina blommor som mormor själv hade arrangerat. Och så här mysigt hade jag det hos morfar.


fredag 16 januari 2009

Nya bilder

Första gången i mormors famn. Det var mysigt, tyckte både mormor och jag.

Jag blir sondmatad hemma i soffan.

Här är jag med mamma utanför Mälarsjukhusets entré - första gången utanför sjukhusets väggar! Fast jag syns knappt i den jättestora overallen de la mig i.





Nyheter här hemifrån

Igår var sköterkan Maj-Lis här på hembesök. Hon hade med sig en våg som jag fick ligga på.j Jag har gått upp duktigt i vikt alldeles själv utan sond - 1795 gram! Men nu har jag fått en ny sond så att mamma och pappa kan ge mig den där extra mjölken med proteiner så att jag blir riktigt stor och stark. Jag ska ha sonden åtminstone en vecka till.

Här hemma äter och sover jag mesta tiden, men ganska ofta är jag pigg också och då vill jag absolut inte ligga i min säng. Den är fin men inte lika mysig som mammas eller pappas famn.

Mamma var på vårdcentralen häromdagen och fick penicillin mot sin halsfluss. Nu är hon smittfri så nu kan hon hålla om mig lite mer - toppen!

tisdag 13 januari 2009

Hemma!

Nu är jag äntligen hemma! Visserligen lite på försök men ändå. Har sovit första natten i egna sängen som är jättestor för en som är så liten som jag. Därför ville jag vara en del hos mamma istället. Jag drog ut min sondslang på vägen hem så nu kan mamma och pappa inte ge mig mat utan jag måste äta allt själv. Kanske får jag en ny när vi får besök av en syster från sjukhuset på torsdag? Hur som helt är det skönt att vara hemma. Ännu roligare blir det när jag är så stor så att jag får ta emot besök.

måndag 12 januari 2009

Stor dag idag

Idag är det precis en månad sedan jag föddes. Mamma har köpt en mjukiskanin till mig för att fira. Den är söt.

Jag har varit lite kinkig med maten det senaste dygnet, det är så mysigt att ligga hos mamma så jag glömmer bort att äta ibland. Men jag får ju mat i sonden också så det gör inte så mycket.

Idag hoppas jag på att få åka hem. Men först måste jag bli undersökt av massa doktorer. Bland annat ska nån kolla mina ögon. Det låter lite läskigt. Men får jag bara hålla nån i handen ska det nog gå bra. Helst mamma eller pappa förstås.

lördag 10 januari 2009

Bad i blå baljan


Nu har jag gjort mitt premiärdopp i blå baljan. Det var varmt och skönt. Pappa höll i och mamma tvättade. Jag kan nog tänka mig att göra det fler gånger.

Jag mår bra men mamma är krasslig

Idag mår jag prima. Mycket mat och sömn och nästan inget ont i magen. Pappas koksalt gjorde dessutom större nytta idag så jag slipper den läskiga sugen. Däremot är mamma fortfarande krasslig och hon har fått ett munskydd som hon ska ha på sig när jag får mat. Tråkigt.

I eftermiddag kan det dessutom bli så att jag ska få ta mitt första bad i baljan. Det blir spännande. Visserligen har jag levt längre tid i vatten än i luft men ändå...

fredag 9 januari 2009

Nytt från Mälarsjukhuset

Idag mår jag ganska bra men i natt hade jag ont i magen och höll mamma och pappa vakna. Däremot har mamma blivit sjuk. Ont i halsen och feber, stackars henne.

Annars har personalen börjat förbereda mamma och pappa på livet hemma. De ska inte väga mig efter varje mål och jag har fått en fast mängd som ska sondas varje dygn, som det blir hemma när man är liten och utskriven på försök med restriktioner.

Även om jag mår bra har jag lite snor i näsan. Pappa har droppat i koksalt men det gillade inte jag och snoret blev ändå kvar. Så ikväll har syster Sara sugit bort mina kråkor. Det gillade jag inte heller först men nu är det bättre. Nu ska vi försöka sova lite här. Och hoppas alla att mamma mår bättre i morgon.

torsdag 8 januari 2009

Bra grejer händer här

Idag åkte satrationsmätaren av mig. Det är skönt, den var jobbig att ha runt foten. Och så larmade den lite då och då med en jobbig signal, så nu när den är borta får jag sova hos mamma och pappa i natt. Det är bra. Idag på eftermiddagen åt jag mer än min min ordinerade dos, alldeles själv. Det är också bra. Och så har en sköterska här sagt att de börjar planera för att jag ska få åka hem snart. Kanske redan på måndag. Det vore jättebra. Håll tummarna för mig allihopa!

onsdag 7 januari 2009

1600 vallen sprängd

Nu väger jag över 1600 gram. I alla fall i morse. Och jag äter så bra själv med mamma att man inte har sondat mig någonting, fast jag inte riktigt nått upp till mina ordinerade 35 ml. Fast pappa tänker visst göra det ändå framöver så att jag inte stannar i växten.

tisdag 6 januari 2009

Bor med mamma och pappa!

Idag är en stor dag för en liten tös. Jag har fått flytta ihop med mamma och pappa, på samma rum. Förut har jag bott i kuvös och sedan i säng på en avdelning med personal som vaktat på mig. Nu har jag fått flytta in i ett rum dit även mamma och pappa kommit. Visserligen sover jag mest även nu men det är mysigt för dom att ha mig nära.

Jag har också fortsatt att äta duktigt så nu väger jag 1570 gram. Snart spränger jag ytterligare en gräns, 1600.

måndag 5 januari 2009

Nya grejor till Nelly

Idag blev jag lämnad en stund av mamma och pappa men det gick bra eftersom jag fick en massa nya saker från IKEA. Det blev säng, skötbord, badbalja, täcken och annat nyttigt. Under tiden tog personalen hand om mig men när mamma var tillbaka ville jag sitta och mysa med henne en stund så jag skrek tills personalen ringde efter henne. Efter maten fick jag jätteont i magen men det gick över när jag fick sitta känguru med pappa.

söndag 4 januari 2009

Ny bild på mig


Guldstjärna på riktigt!

Nu har jag fått en riktig guldstjärna i min pärm. Personalen klistrade i en när jag ammat 26 ml. Nytt rekord för mig och bara 8 ml från att vara en hel måltid för en flicka i min viktklass (1526 gram idag!). Idag har jag även fått besök. Farmor, farfar och faster kom hit och beundrade mig. Men jag gick miste om fikat eftersom jag forfarande kör med bröstmjölk. Idag filmades jag också av mamma och pappa. Kanske något som kan läggas ut här snart.

lördag 3 januari 2009

Guldstjärna till mig!

Igår kväll slog jag rekord. Jag lyckades äta 18 ml direkt från mamma. Sen var jag mätt och somnade. Idag gick jag också upp några gram till. Snart är jag nog över 1500 gram. Det verkar gå bra att äta var tredje timme också. Det är bra. Idag satt jag känguru hos pappa i över två timmar igen. Jag sov mesta tiden men det var väldigt skönt.

fredag 2 januari 2009

Nytt från Nelly

Idag väger jag 1464 gram och jag har växt två cm på en vecka. Och så har huvudet blivit större. Sedan jag föddes för tre veckor sedan idag har jag gått upp två hekto, trots att jag först gick ner en hel del. Det är väl värt att fira lite.

Att jag börjar bli en stor tjej kan man också se på att jag klarar mig riktigt bra utan en varm vattensäng. Jag håller ändå drygt 37 grader, för det mesta. Nu har jag även börjat med att äta var tredje timme, hoppas det går bra och att jag inte kräks som förra gången.

När pappa kom för att ge mig mat igår kväll hade personalen satt upp en lapp hos mig där det stod att jag var på G och snart skulle äta alla ur huset eftersom jag hade lyckats amma 8 ml på egen hand. En mycket fin lapp som jag ska spara till sedan.

torsdag 1 januari 2009

Triumf!

Idag har jag blivit av med min värmesäng på prov, hoppas att jag slipper den helt framöver. Och så har jag blivit jätteduktig på att skaffa mig mat själv direkt från mamma. Så duktig att mamma och pappa tyckte att det var bäst att väga mig före och efter senaste målet. Jag hade fått i mig 8 ml! Utöver de 23 ml som jag fick i sonden alltså. Det är jättemycket! Och ändå är jag hungrig hela tiden. Man behöver mycket mat om man ska växa och bli stor. Imorse vägde jag förresten 1408 gram.